Heb je last van faalangst? Ga dan aan de slag met deze praktische tips en verminder je faalangst in vijf simpele stappen.
Angst is natuurlijk gedrag, want het is een emotie die met de waarneming van gevaar te maken heeft. Zodra er gevaar dreigt, voelen de meeste mensen zich angstig. Een angstreactie op een werkelijk bedreigende situatie wordt reële angst genoemd. Deze emotie heeft een beschermende functie met als gedragsimpuls: vluchten, vechten of bevriezen.
Faalangst is verlammend en kan voor problemen zorgen. Wanneer je bang bent om te falen, wordt de kans dát je faalt ironisch genoeg een stuk groter.
Fouten maken is normaal. Van fouten leer je alleen maar. Probeer fouten maken als iets positiefs te zien.
Vergeet niet dat jij ook een mens bent. Waarom zou je jezelf harder behandelen dan hoe je anderen behandelt?
Hard op zeggen dat je jezelf vertrouwt lijkt nutteloos. Echter, wanneer je dit rijkelijk herhaalt zul je er vanzelf in geloven. Let op, dit heeft natuurlijk wel tijd nodig.
Wanneer je van te voren tips hebt gelezen, om je heen hebt gekeken en actief bezig bent met jezelf te vertrouwen, zullen dit positieve gevolgen hebben in jouw rijgedrag.
Het faalangst rijexamen lijkt op het reguliere examen, maar zorgt ervoor dat jij meer op je gemak bent en even een pauze kunt nemen als de spanning te hoog oploopt. Deze zogenaamde time-out biedt jou dus de mogelijkheid om weer tot rust te komen en veilig en rustig je weg te vervolgen.
Rijangst bestaat in vele verschillende vormen, zoals rijangst door druk van buiten af, of misschien heb je wel iets meegemaakt waardoor jij steeds weer zenuwachtig wordt. Meld aan voor een proefles en kom je zelf achter wat wij voor je kunnen beteken.